Nettavisen.no

Sport
FINN SELSKAP
StockLinkStockTalk
FINN NYHETER


- Større verdier gir billigere penger


Av: Karsten Olav Coldevin - StockLink.no
Publisert: 30.01.2012 19:36:15
Men produksjonen på gigant-feltet Johan Sverdrup bør ikke komme for tidlig, sier Det norske-sjefen.

Lite glass, men verdiene er store for Det norske. (Foto: Karsten C/Stocklink iMarkedet) Lite glass, men verdiene er store for Det norske. (Karsten C/Stocklink iMarkedet)

Denne saken ble først publisert i iMarkedet Xpress.

Det norske oljeselskap bekymrer seg ikke om en lavere ressursbase en antatt på sin del av Johan Sverdrup-feltet. Lundin og Statoil må imidlertid regne med dette, tror sjefen, Erik Haugane.

Les også om rekordstor oljeinteresse i Barentshavet, og om at Haugane tror på olje både i øst og vest.

I intervjuet overfor iMarkedet Xpress sier Haugane videre at en produksjonsstart på Johan Sverdrup er teoretisk mulig fra 2017.

- Men det er mer realistisk å vente seg start i 2018, sier han nøkternt og legger til at selskapet har råd til å vente så lenge.

Han syns faktisk det er en fordel at Johan Sverdrup kommer i gang først i 2018. Det norske vil innen den tid ha en kontantstrøm fra Draupne-feltet som kommer i gang i 2016, noe som blir en viktig finansieringskilde for Johan Sverdrup-utbyggingen.

Hva utviklingskostnaden vil bli på Johan Sverdrup er foreløpig vanskelig å si, men den ligger an til å bli under 20 dollar fatet.

Orden på finansene
Selskapet føler seg trygg på at nok penger er på plass for å gjennomføre prosjektene fremover. Bankfasiliteten selskapet kan trekke på er på 3,5 milliarder kroner.

- Selskapet har også et par milliarder i cash og har også en brutto kontantstrøm fra Jette-feltet med en andel på 9.000 fat daglig, forklarer Haugane.

- Ut fra den planen vi har nå kan jeg garantere at selskapet ikke må ut å hente flere penger, sier han og legger til at hvis det overhodet blir nødvendig så måtte det være fordi Draupne er forsinket og Johan Sverdrup er tidlig ute så må vi ut og hente penger.

Haugane understreker at  trenger selskapet mer penger så vil det satset reserve-basert låning hvor man låner mot den kontantstrømmen man er i ferd med å få.

- Betingelsene på lånefasiliteten vår nå er veldig god på 3,75 prosent. Av dette lånet trekker vi når vi har behov for det, sier han.

- De gode lånebetingelsene får vi i kraft av vår verdi. Selskapet sitter på verdier til mellom 15-20 milliarder kroner, påpeker Haugane avslutningsvis.
På forsiden nå:
Oslo Børs på sommeren. (Foto: A.A Nilsen/Stocklink iMarkedet)

Hydro straffes på børs etter svake kvartalstall

Oslo Børs stiger sammen med børsene i Europa og Asia. Les mer
NYE AVTALER:

Nye grafikkavtaler til Vizrt

TV-grafikkselskapet Vizrt  (Foto: Vizrt) TV-grafikk-selskapet har inngått to nye avtaler.
Les mer
ASIAKOMMENTAR TIRSDAG:

Bred oppgang i Asia

 (Foto: -) Asiatiske børser stiger på bred basis tirsdag.
Les mer
RESULTATER:

Brandtzæg: - Etterspørselen etter aluminium høyere enn produksjonen

Konsernsjefsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro.  (Foto: A. A. Nilsen/StockLink iMarkedet) Men Hydro skuffer i forhold til forventningene i andre kvartal.
Les mer
FINANS:

Hedgefond venter halvert avkastning

En børstrader på New York Stock Exchange i USA. (Foto: Brendan McDermid/Scanpix) 2014 blir langt svakere enn fjoråret for hedgefondene i ny undersøkelse.
Les mer
KALENDER:

De viktigste tallene tirsdag

Følg med på hva som kommer av tall. (Foto: NetPower) Norsk Hydro med kvartalstall, Apple i fokus på Wall Street.
Les mer
RESULTATER:

Sterkere fra Telenor-datter

Fra børsnoteringen av GrameenPhone.  (Foto: Telenor) Grameenphone i Bangladesh levere sterkere på driften.
Les mer
DANSKE MARKETS:

Danske oppgraderer Orkla

Styreleder og storeier i Orkla, Stein Erik Hagen.  (Foto: A. A. Nilsen /StockLink iMarkedet) Meglerhuset tar opp anbefaling og kursmål.
Les mer
DANSKE MARKETS:

Danske justerer Storebrand

Forsikringsselskapet Storebrand (STB)  (Foto: A. A. Nilsen / StockLink iMarkedet) Meglerhuset mener forsikringsaksjen er «ekstremt attraktivt verdsatt».
Les mer
DANSKE MARKETS:

Danske høyner Marine Harvest-mål

Laks fra Marine Harvest (Foto: Marine Harvest) Meglerhuset oppjusterer estimatene for lakseprisen.
Les mer
GJENSIDIGE:

Danske og DNB høyner Gjensidige etter knalltall

Gjensidige Forsikring ble notert på Oslo Børs.  (Foto: E. Storm / StockLink iMarkedet) Men meglerhusene ser begrenset oppside i forsikringsaksjen.
Les mer
DNB MARKETS:

Kutter seismikkaksje etter resultatvarsel

PGS sitt 3D-seismikkskip Titan  (Foto: PGS) Etter gårsdagens resultatvarsel fra PGS kutter DNB Markets i estimater og kursmål.
Les mer
UKEPORTEFØLJE:

- Det er et lodd vi plukket opp for tidlig

Tørrbulkselskapet Golden Ocean sitt skip Golden Opportunity  (Foto: Golden Ocean) Tungt i tørrbulk for Nordeas aksjeplukkere.
Les mer
DANSKE BANK MARKETS:

Danske oppgraderer fallende riggaksje

Boreskipet Belford Dolphin til Fred. Olsen Energy (FOE) (Foto: Artumas) Meglerhuset fristes etter kraftig aksjefall.
Les mer
UKEPORTEFØLJE:

Myrseth satser på aksjen som har vært i dvale siden finanskrisen

Stig Myrseth, investeringsdirektør Dovre Forvaltning. (Foto: Dovre Forvaltning) - Investorene sover i timen, og dette skaper muligheter for dem som orker å åpne øynene.
Les mer
DANSKE BANK MARKETS:

Danske: - Kjøp DNB

Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke.  (Foto: KC / StockLink iMarkedet) Meglerhuset fristes av attraktiv verdsettelse i bankaksjen.
Les mer
DNB MARKETS:

DNB: - Selg riggaksjen

Konsernsjef i Fred. Olsen Energy, Ivar Brandvold. (Foto: JNM/Stocklink iMarkedet) Tror på «nøytralt kvartal», men ser vanskelig riggmarked.
Les mer